Ingrediente:
- 250 g caju hidratat peste noapte sau minim 4 ore (eu vă recomand să-l hidratați peste noapte ca să iasă mai cremoasă consistența „brânzicii”);
 - 4-5 caței de usturoi;
 - 3 linguri aproape rase de drojdie inactivă;
 - zeama de la o lămâie;
 - piper negru/roșu sau Cayenne;
 - 20-30 ml apă;
 - sare roz de Himalaya (după gust) - atenție: neiodată( sarea de Himalaya iodată nu e ok);
 - o legătură ceapă verde;
 - mărar (după gust)
 
Se pun toate ingredientele, mai puțin ceapa verde și mărarul în blender ( sau robot de bucătărie) și se mixează până se obține o pastă tartinabilă ( se mai poate adăuga apă daca nu e suficientă). Se potrivește gustul, iar la sfârșit se adaugă ceapa verde tocată mărunt și mărarul. Dacă vi se pare ca nu e suficient de cremoasă, puteți să adăugați 1 lingură de ulei sau unt de cocos. Se amestecă și se servește după bunul plac.
Este o rețetă delicioasă, rapidă (10-15 min max) și ușoară de preparat, dar și foarte sănătoasă, având un conținut nutrițional foarte echilibrat (grăsimi mononesaturate, cupru, magneziu, etc). Vă doresc poftă bună și astept feedback-uri!! :)
O zi frumoasă și plină de zâmbete vă doresc!
Cristina.
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!













0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu