Ingrediente:
- 250 gr de orez alb sau brun, în funcție de preferințe
- 500 ml de apă pentru a înmuia orezul și încă un litru de apă pentru a prepara băutura
- vanilie după gust (opțional)
- 1-2 lingurițe de miere (opțional)
Lăsați peste noapte orezul la înmuiat în cei 500 ml de apă. Dimineața, strecurați orezul înmuiat și aruncați apa care a rămas. Apoi, puneți orezul într-un blender și adăugați restul de apă. Dacă doriți, condimentați cu vanilie și îndulciți cu o linguriță sau două de miere și porniți blenderul.
Strecurați amestecul obținut ajutându-vă de o lingură cu care îl puteți presa, astfel încât tot laptele de orez să ajungă în recipientul de dedesubt. Dacă folosiți tifon, puteți să stoarceți mixul strângând săculețul la gură, răsucindu-l și presand.
Păstrați băutura la frigider, preferabil într-un recipient de sticlă cu dop, iar înainte de a oconsuma, agitați-o bine.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu