Rinichii noștri sunt extrem de importanți pentru sănătatea noastră. Ei ne filtrează sângele, produc hormoni, absorb minerale, produc urina, elimină toxine și neutralizează acizii. Deci, fiind un organ atât de important în organismul nostru, rinichii ne merită toată atenția.
Faptul că încep să nu mai funcționeze sau declinul lor adesea nu este observat câțiva ani pentru că rinichii pot să funcționeze chiar și cu 20% din capacitatea lor. Bolile de rinichi sunt denumite boli silențioase. De aceea este important să avem grijă de ei până nu este prea târziu.
Iată o listă de 10 obiceiuri ale oamenilor care pun o mare presiune asupra rinichilor și pot cauza afecțiuni mari:
1) Nu beți suficientă apă
Știu că ni se spune peste tot asta și ne putem gândi că nu e o noutate. Dar atunci când nu bem apă suficientă de-a lungul zilei, toxinele încep să se acumuleze în rinichi.
2) Consumați prea multă sare
Organismul nostru necesită sare ca să funcționeze. Dar unii oameni consumă prea multă sare, în condițiile în care pe lângă alimentele pe care își pun ei sare, majoritatea celor cumpărate din comerț conțin deja sare. Prea multă sare crește presiunea sângelui, afectând și rinichii.
3) Întârziați frecvent mersul la toaletă
Multe persoane ignoră urgențele deoarece sunt prea ocupați sau evită toaletele publice. Când rețineți urina, crește presiunea urinară, provocând pietre la rinichi sau incontinență urinară. Deci, ascultați-vă organismul.
4) Consumați prea mult zahăr procesat
Consumul de zahăr procesat în exces declanșează o gamă de simptome cunoscute că sindrom clasic metabolic. Acestea induc creșterea în greutate, obezitate abdominală, HDl redus și LDL mărit, nivel ridicat de zahăr în sânge, nivel ridicat de trigliceride și presiune sanguină mărită.
5) Aveți deficiențe de minerale și vitamine
Să ai o dietă zilnică sănătoasă, plină de legume și fructe este extrem de important pentru întreaga sănătate, nu doar cea a rinichilor. Deficiențele de minerale și vitamine provoacă apariția pietrelor la rinichi. Cele mai importante vitamine pentru reducerea riscului de apariție a pietrelor la rinichi sunt vitamina B6 și magneziu.
Mai multe despre acest subiect, puteți citi pe blogul BlogDeSănătateNaturistă.
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu