vaccinurile

Vaccinurile - argumente pro și contra - vă las pe dumneavoastră să hotărâți!

Toți părinții sunt confruntați după nașterea copilului lor cu subiectul vaccinării acestuia. Fiecare din noi suntem puși în postura de a alege ce este bine și ce este rău pentru copilul nostru...

Nutritie echilibrata

Mici secrete ale nutriției echilibrate și sănătoase

Există câteva mici secrete în această complexă zonă a nutriţiei, care dacă ar fi cunoscute şi urmate la scară largă, calitatea vieţii umane s-ar îmbunătăţi rapid...

Mitul copilulu rasfatat

Mitul copilului răsfăţat - când ajunge un bebeluș sau un copil mic să fie răsfățat?

Încă de când sunt gravide viitoarelor mame le este inoculată ideea că ar trebui să aibă grijă din primele zile ca bebelușul să nu devină “răsfățat”, știindu-se că ei, bebelușii, sunt niște “mici santajiști”, niște “pricepuți manipulatori”..

Statistici privind farmaciile din Romania

Statistici privind farmaciile din România - suntem pe locul 5 în Europa, la numărul de farmacii pe cap de locuitor

Numărul de farmacii din România s-a dublat în ultimii zece ani. Distribuirea medicamentelor şi a suplimentelor alimentare este o afacere de 3,3 miliarde de euro...

Pericolul glutenului

Pericolul pâinii noastre cea de toate zilele. Adevărul despre gluten

În România, unul dintre cei mai consumați factori iritanți ai intestinelor este grâul. Grâul este bogat în gluten. Glutenul este un amestec de fracțiuni proteice, în principal reprezentate de glutelină și prolamină, fiind întâlnit în diverse produse cerealiere...

SfatFarma logo joi, decembrie 26, 2019

Mai negre și mai bune decât Raffaello


delicatese raw


Un mmmmmm lung a fost, fara exceptie, reactia celor care au gustat din prajiturelele astea. Cu greu m-au crezut ca sunt raw.

In general incerc sa postez retete care pot fi preparate si fara sa fie neaparat nevoie de aparatura speciala si asta pentru ca a manca preponderent crud, integral, sanatos nu trebuie sa depinda de niste ustensile pe care nu toata lumea le are la indemana.

Prajiturelele de fata pot fi atat moi si cremoase daca sunt mancate ca atare, cat si crocante – daca sunt deshidratate.

Ingrediente:
- 2 nuci de cocos sparte, curatate si trecute prin Champion (asa am facut eu, insa puteti folosi linistiti cca 500 g fulgi de cocos);
- cca 4 linguri ulei de cocos (daca folositi fulgi si nu nucile cu totul);
- 2 pumni de fistic crud rasnit;
- cca 4 linguri cacao cruda (pentru copilasi puteti inlocui cu pudra de roscove (carob);
- 1 lingurita pudra de vanilie;
- sirop de artar/agave/miere de albine dupa gust;
- 1/2 lingurita sare de mare/Himalaya;
 

Preparare:
Amestecati totul intr-un castron pana obtineti o compozitie grosuta, dar totusi usor modelabila, astfel incat sa puteti face bombonele gen Raffaello, daca nu aveti cum sa le deshidratati. Ati putea chiar sa le treceti prin fulgi de cocos, sa le dati la frigider pentru a se intari putin si gata prajiturelele. Daca aveti deshidrator sau cuptor electric caruia ii puteti regla temperatura, luati cu o lingurita din compozitie, puneti pe hartia de pergament fara sa va chinuiti sa le faceti prea simetrice. Lasati la deshidratat 8-10 ore.